Symposium Stichting WONO

Logo wono
Datum en tijdstip:
2023-06-02T15:00:00 2023-06-02T17:30:00
Locatie:
Stichting tot Bevordering der Notariƫle Wetenschap
Adres:
Van Eeghenstraat 222
1071 GM Amsterdam
Aanmeldperiode:

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek (Notarieel) Ondernemingsrecht (“Stichting WONO”) heeft ten doel het ondersteunen van wetenschappelijk (promotie)onderzoek in het bijzonder op het gebied van het (notarieel) ondernemingsrecht.

Op 2 juni 2023 organiseert het bestuur van Stichting WONO het jaarlijkse symposium waarin het onderzoek op het gebied van het (notarieel) ondernemingsrecht centraal staat.
In het eerste deel van de bijeenkomst presenteren twee promovendi enkele aspecten van hun ondernemingsrechtelijk onderzoek. Deze promovendi zijn:

  • Anique Noordam (Maastricht University): Private equity als meerderheidsaandeelhouder.
  • Vincent van Kampen (Radboud Universiteit): De rechten en bescherming van derden op aandelen.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst zullen notarissen Laurens Kelterman en Jeroen van der Weele een bijdrage verzorgen over de notaris & de digitalisering van het ondernemingsrecht.

Naar aanleiding van de verschillende voordrachten zal gelegenheid zijn met elkaar te discussiëren, om zo tot nieuwe inzichten te komen en een verrijking van het onderzoek op het gebied van het ondernemingsrecht te bereiken.

Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Doelgroep

Studenten, promovendi, hoogleraren, wetgevingsjuristen, (kandidaat-)notarissen, advocaten, bedrijfsjuristen, professional support lawyers, vertegenwoordigers van beroepsorganisaties en alle andere geïnteresseerden.

Kosten & PE-punten

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen € 50,-. Deelname is gratis voor studenten, wetenschappers en VON-leden. Voor deelname aan het symposium worden 2 PE-punten toegekend.

Contactinformatie

Voor nadere informatie over het symposium kunt u contact opnemen met:
mr. dr. Sanne-Roos van der Waals via s.e.vanderwaals@uu.nl of op 030–2537182/06-10291387