Statuten en aandeelhoudersovereenkomst in balans (VERPLAATST NAAR 11 JUNI)

Datum en tijdstip:
2020-04-16T13:30:00 2020-04-16T17:00:00
Locatie:
Adres:


Aanmeldperiode:

Deze bijeenkomst is verplaatst naar donderdag 11 juni 2020. klik hier om u aan te melden voor 11 juni.

 

 

 

Spreker

Mr. Christiaan Stokkermans

Korte inhoud

In de statuten van een vennootschap wordt over het algemeen de interne organisatie geregeld. In veel gevallen sluiten de aandeelhouders echter ook een aandeelhoudersovereenkomst. Daarin worden vaak commerciële afspraken vastgelegd die niet in de statuten thuis horen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld bepalingen opgenomen die de onderlinge verhouding tussen aandeelhouders regelen. Maar wat als statuten en aandeelhoudersovereenkomst op bepaalde punten niet met elkaar in lijn zijn? Bijvoorbeeld bij de omschrijving van de benodigde meerderheid bij bepaalde aandeelhoudersbesluiten?

Tijdens de bijeenkomst legt mr. Christiaan Stokkermans uit hoe hij tegen dit onderwerp aan kijkt. Om het onderwerp inhoudelijk goed uit te diepen wordt zijn betoog enkele malen onderbroken voor een korte discussie waaraan mw. mr. Irene Groenland (Lexence) en mr. Jeroen ten Berg (VDB Notarissen Advocaten) hun medewerking hebben toegezegd.

Bent u benieuwd naar dit onderwerp, heeft u vragen op dit terrein of wilt u graag deelnemen aan de discussie? Meldt u zich dan aan voor deze bijeenkomst.

Opleidingspunten

Aantal opleidingspunten VON/KNB: 3

Deelname

Deelname aan de bijeenkomst is voor VON-leden gratis.
Overige KNB-leden deelnemen aan de bijeenkomst. De deelnamekosten bedragen dan 267 euro excl. btw (inclusief eventueel studiemateriaal)

Verhindering

Indien u verhinderd bent voor deze VON-bijeenkomst, verzoeken wij u vriendelijk dit tijdig aan ons door te geven. U kunt zich afmelden via cursussen@von-notaris.nl. Wanneer u binnen een week voor aanvang van de bijeenkomst annuleert of bij no-show bent u helaas annuleringskosten verschuldigd. Voor leden bedragen deze kosten 35 euro exclusief btw. Niet-leden blijven het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Organisatie

VON
Spui 184 2511 BW Den Haag
t: 070 3307121
e: cursussen@von-notaris.nl