Symposium Stichting WONO

In verband met corona is het symposium verplaatst (van 21 januari) naar 20 mei 2022.

Logo wono
Datum en tijdstip:
2022-05-20T15:00:00 2022-05-20T17:30:00
Locatie:
Stichting tot Bevordering der Notariƫle Wetenschap
Adres:
Van Eeghenstraat 222
1071 GM Amsterdam
Aanmeldperiode:

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek (Notarieel) Ondernemingsrecht (“Stichting WONO”) heeft ten doel het ondersteunen van wetenschappelijk (promotie)onderzoek in het bijzonder op het gebied van het (notarieel) ondernemingsrecht.

Op 20 mei 2022 organiseert het bestuur van Stichting WONO het jaarlijkse symposium waarin het onderzoek op het gebied van het (notarieel) ondernemingsrecht centraal staat.
Eerst zullen drie promovendi die zich toeleggen op het onderzoeken van het ondernemingsrecht, enkele aspecten van hun onderzoek presenteren aan een gemêleerd gezelschap van studenten, promovendi, hoogleraren, wetgevingsjuristen, (kandidaat-)notarissen, advocaten en vertegenwoordigers van beroepsorganisaties.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst zal Etzel van Dooren een presentatie houden over zijn lopende praktijkonderzoek naar 403-verklaringen, dat mede mogelijk is gemaakt door toekenning van de WONO-onderzoeksbeurs 2021. De middag zal worden afgesloten met de uitreiking van de VON scriptieprijs.

Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Naar aanleiding van de verschillende voordrachten zal gelegenheid zijn vanuit verschillende invalshoeken met elkaar te discussiëren, om zo tot nieuwe inzichten te komen en een verrijking van het onderzoek op het gebied van het ondernemingsrecht te bereiken.

Doelgroep

Studenten, promovendi, hoogleraren, wetgevingsjuristen, (kandidaat-)notarissen, advocaten, vertegenwoordigers van beroepsorganisaties en alle andere geïnteresseerden.

Kosten & PE-punten

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen €50,-. Deelname is gratis voor studenten, wetenschappers en VON-leden. Voor deelname aan het symposium worden 2 PE-punten toegekend.

Contactinformatie

Voor nadere informatie over het symposium kunt u contact opnemen met:
mr. dr. Sanne-Roos van der Waals via s.e.vanderwaals@uu.nl of op 030–2537182/06-10291387