Statuten en aandeelhoudersovereenkomst in balans

Datum en tijdstip:
2020-06-11T13:30:00 2020-06-11T17:00:00
Locatie:
Via interactieve videoverbinding
Adres:


Aanmeldperiode:

Voor deze bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van de applicatie weConnect2U. Hierbij zijn de hoofdspreker van de middag en de deelnemers aan de forumdiscussie in de studio aanwezig. De overige deelnemers wonen de bijeenkomst bij via een interactieve videoverbinding.

WeConnect2U wordt niet alleen ingezet voor afstandsonderwijs door universiteiten, maar ook bij het houden van virtuele aandeelhoudersvergaderingen. De applicatie biedt de hoogste mate van beveiliging die op dit moment in de markt beschikbaar is.
      .
De aanpak van deze middag is in zekere zin een vervolg op de mogelijkheden waarmee vorig jaar reeds kennis kon worden gemaakt tijdens het VON-seminar ‘Ruzie in de tent’.
Afgezien van de interessante inhoud van de bijeenkomst heeft de deelnemer op deze manier dus ook de kans om een werkwijze te ervaren die, zeker in deze periode, ook in toenemende mate wordt ingezet bij aandeelhoudersvergaderingen.

weConnect2U

 

 

Korte inhoud

In de statuten van een vennootschap wordt over het algemeen de interne organisatie geregeld. In veel gevallen sluiten de aandeelhouders echter ook een aandeelhoudersovereenkomst. Daarin worden vaak commerciële afspraken vastgelegd die niet in de statuten thuis horen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld bepalingen opgenomen die de onderlinge verhouding tussen aandeelhouders regelen. Maar wat als statuten en aandeelhoudersovereenkomst op bepaalde punten niet met elkaar in lijn zijn? Bijvoorbeeld bij de omschrijving van de benodigde meerderheid bij bepaalde aandeelhoudersbesluiten?

Spreker

Mr. Christiaan Stokkermans

Werkwijze

Tijdens deze bijeenkomst legt mr. Christiaan Stokkermans uit hoe hij tegen dit onderwerp aankijkt. Om het onderwerp inhoudelijk goed uit te diepen wordt zijn betoog enkele malen onderbroken voor een korte discussie waaraan inmiddels mw. mr. Irene Groenland (Lexence), mr. Jeroen ten Berg (VDB Notarissen Advocaten) en mr. dr. Tom van Duuren (CMS) hun medewerking hebben toegezegd.

Deelname

Deelname aan de bijeenkomst is voor VON-leden gratis.
Overige KNB-leden kunnen ook deelnemen aan de bijeenkomst. De deelnamekosten bedragen dan 95 euro excl. btw.

Opleidingspunten

Aantal opleidingspunten VON/KNB: 3

Verhindering en annuleringsvoorwaarden

Indien u verhinderd bent voor deze VON-bijeenkomst, verzoeken wij u vriendelijk dit tijdig aan ons door te geven. U kunt zich afmelden via cursussen@von-notaris.nl. Gezien het beperkte aantal plaatsen is bij annuleren binnen één week voor aanvang van de bijeenkomst en bij no-show een bedrag van 75 euro (excl. btw) verschuldigd.

Organisatie

VON
Spui 184 2511 BW Den Haag
t: 070 3307121
e: cursussen@von-notaris.nl